ת"פ
בית משפט השלום פתח תקווה
|
15737-08-09
01/11/2011
|
בפני השופט:
ניצה מימון שעשוע
|
- נגד - |
התובע:
מדינת ישראל
|
הנתבע:
איתן אברהם עו"ד יעל פינקלמן-ניסן
|
החלטה |
הנאשם הורשע על פי הודאתו בשלוש עבירות של מעשה מגונה באדם, לפי סעיף 348 (ג) לחוק העונשין, תשל"ז - 1971, וזאת בהתאם למפורט בכתב האישום המתוקן.
באישום הראשון, הורשע הנאשם כי ביום 17.8.09 בשעה 16:00 לערך בפארק המים נחשונית פנה לקטינה ר.ס. ילידת 14.2.1993 שישבה סמוך לשער הפארק.
הנאשם התיישב בסמוך והחל לדבר עם הקטינה וכן לחץ את ידה ושאל לגילה.
בנסיבות אלה הפנה הנאשם את תשומת ליבה לעוברת אורח הלבושה חצאית ואמר לה שהוא רואה שהיא בלי תחתונים ורואה לה את השערות "נכון שזה מדליק".
הנאשם שאל את הקטינה על הרגליה המיניים ובהמשך קם והתקרב אליה. מיד ובסמוך קמה הקטינה ממקומה ועשתה עצמה לוקחת מים. הנאשם לקח את ידה ונישק אותה.
באישום השני, הורשע הנאשם כי בסמוך לאחר מכן, בשעה 17:00 לערך, בפארק הנ"ל, במתקן הקארטינג, המתינה בתור הקטינה ש.ר. ילידת 11.6.1993.
הנאשם הצמיד את גופו אל גבה של הקטינה כאשר היא מרגישה את איבר מינו.
הקטינה התרחקה מהנאשם, אך הנאשם נצמד בגופו שוב אל גופה.
באישום השלישי הורשע הנאשם כי באותו יום, בשעה 17:30 לערך, בפארק, המתינה בתור הקטינה ש.ת. ילידת 8.11.1992.
הנאשם הצמיד את גופו אל גבה של הקטינה אשר הרגישה את איבר מינו בין רגליה, הסתובבה וראתה את איבר מינו מזדקר דרך מכנסיו.
בתגובה פנתה הקטינה אל הנאשם ושאלה לפשר מעשיו, והנאשם הגיב "אני לא עושה שום דבר".
הוגש המרשם הפלילי של הנאשם, לפיו הורשע הנאשם בעבירות הבאות:
שתי עבירות של מעשה מגונה באדם, שבוצעו בשנת 1998. הנאשם נדון באוקטובר 200 לחמישה חודשי מאסר בפועל שבוצעו בעבודות שירות, וכן למע"ת.
חמש עבירות של מעשה מגונה בפני קטין עד גיל 16 ועבירה של מעשה מגונה בפומבי, שבוצעו בין סוף שנת 2003 לסוף שנת 2004. הנאשם נדון באוקטובר 2005 למע"ת והועמד במבחן למשך שנה.
הנאשם נשלח לקבלת תסקיר של שירות המבחן בטרם ייגזר דינו. כן ניתנה בעניינו חוות דעת של המרכז להערכת מסוכנות מינית.
בתסקיר הראשון מיום 16.6.10 נמסר כי הנאשם כבן 42, נשוי ואב לארבעה ילדים בגילאי 5-12, דתי חרדי. הנאשם מתגורר עם משפחתו בבית שמש ומצוי במעצר בית מלא בתנאי איזוק אלקטרוני.
נמסר כי המדובר בנאשם המנהל אורח חיים דתי חרדי, וסובל מבעיות בתחום המיני. מהיכרות קודמת של שירות המבחן עימו נמסר, כי מזה שנים מתקשה לשלוט בדחפיו המיניים שחלקם מתאפיינים בסטייה מסוג אקסהיביציוניזם. בנוסף בהתאם למתואר בכתב האישום הנוכחי נראה שסובל אף מסטייה מסוג פרוטריזם (הגעה לסיפוק מיני ע"י התחככות). הנאשם הסביר את הרקע למעשיו נשוא האישום בכך שהיה במצב נפשי ירוד באותה תקופה וכן בהעדר יחסי אישות עם בת זוגו.
התרשמות שירות המבחן היתה כי מדובר באדם חסר ביטחון, בעל עוררות מינית מוגברת, קושי בוויסות דחפיו המיניים וקומפולסיביות מינית. הנאשם פרש, באופן מעוות, את תגובות הנשים שנפגעו, כמסכימות למעשיו, אך יחד עם זאת נראה כמתבייש ממעשיו והביע חרטה, שנובעת להתרשמות שה"מ מהמחירים אותם משלם בהיותו במעצר. הנאשם תאר את קשייו הכלכליים ומצוקתו הרגשית הנובעים מתנאי שחרורו.
הנאשם הינו בן רביעי מתוך חמישה ילדים. הנאשם תאר קשר מרוחק בינו לבין הוריו אשר סיפקו לו את צרכיו הבסיסיים בלבד ומעט מאוד מצרכיו ליחס, חום והקשבה. המשפחה מתמודדת כיום עם מצב כלכלי קשה. המשפחה מודעת לבעיותיו של הנאשם ומנסה לעזור לו להתמודד עימן. הנאשם סיים 12 שנות לימוד, התגייס לצבא ושרת שירות מלא. בסמוך לשחרורו מהצבא חזר בתשובה ומאז היה לפרקים אברך בישיבה. התקשה במציאת עבודה סדירה, ועבד בעבודות מזדמנות.